De Beeldentuin is gesloten tot eind april 2017! 

De galerie blijft op afspraak  te bezoeken! Voor meer informatie  0615501064

Krite 61 Boornbergum (buitengebied), zie routebeschrijving.

 

Een kleinschalige maar fraaie beeldentuin in het buitengebied van Boornbergum.(Afslag Beetsterzwaag, A7) De tuin is onder architectuur ingericht voor het exposeren van kleinere en middelgrote bronzen beelden van Els van der Glas. Het formele gedeelte van de tuin ligt rond het woonhuis/atelier en bestaat uit een grote border en diverse hagen die de afzonderlijke beelden enige privacy bieden. Het informele gedeelte wordt gevormd door de omringende boswal,gazons en een ruigte met struiken. De tuin heeft een oppervlakte van plm. een halve hectare en de bezoekers kunnen naast de beelden van Els, genieten van de tuin, het weidse landschap en vooral van de rust daarvan. Deze winter heeft de boswal een fikse snoeibeurt ondergaan en van jonge aanplant voorzien. Even wat minder mooi, maar noodzakelijk om de afzonderlijke bomen meer licht en lucht te geven.....

 

De bescheiden ontvangstruimte van de tuin doet dienst als permanente expositie ruimte en is het gehele jaar op afspraak te bezoeken, maar is helaas minder geschikt voor het ontvangen van groepen.

Ook de tuin is minder toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator, grint, gras en boomwortels maken het niet makkelijk. Ja, erg 'onvriendelijk' maar aanpassingen zijn kostbaar en door de veengrond vaak van korte duur. Hopelijk is hier begrip voor.

Bij het huis zijn 3 parkeerplaatsen beschikbaar, ziet u deze bezet bij aankomst,u kunt met een gerust hart uw auto parkeren in de berm van de Krite. Vervelend vind ik het te moeten melden, dat de tuin minder geschikt is voor rolstoelgebruikers.Grint en gras maken het voortbewegen helaas lastig.  

 

De tuin is open  van eind april tot eind september ieder laatste, hele weekend van de maand !

   

 

 

.