VOGELS Elk beeld heeft een 'podium' nodig. Sommige beelden 'verdwijnen' in een groene omgeving en vragen een duidelijke/neutrale achtergrond om het silhouet mee te kunnen laten spreken. Andere beelden voelen zich er meer thuis en geven de tuin zomer en winter een meerwaarde mee.

uit 2006 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

'Winterkoninkje'

2017

Wat is er aandoenlijker als het winterkoninkje? Scharrelt tussen oud blad, altijd op zijn hoede? Tja.....en jong winterkoninkje........

Grutto paartje

2016

Grutto paartje, dalend op zoek naar hun nest . De grutto is  vogel van het jaar geworden, terecht, hun aantal neemt door allerhande landbouw activiteiten sterk in aantal af helaas. Ik mis zijn kenmerkende roep.......

Grutto solo in rvs ring

2016

Grutto solo wordt gepresenteerd op een hoge slanke sokkel van Belgisch hardsteen. Een fraai bescheiden ornament in elke tuin!

Jonge Flessenhalseenden

2015

Aandoenlijk zijn ze, de nog bijna kuikens van de flessenhals eenden. Hun nieuwsgierige blikken, immer op zoek naar eten..........

Uil met prooi op stronk

2015

Ze vliegen veel om ons huis, altijd nog schrik ik van hun geluidloze vlucht op zoek naar  muizen die afkomen op het voor de kippen getrooide voer. Prachtige dieren.

'Truus'

2014

Wat is een (grote) tuin zonder kippen? Op z'n minst ongezellig...... De hen 'Truus' is een ode aan het door ons pas ondekte kippenras de Orpington. Gezellige, rustige én verdraagzame scharrelaars. Kenmerkend is hun 'bolle' staart, en donzige veren.
 

Vlucht Duiven

2014

Een vlucht 'gewone' duiven, overal te zien, zeker in stedelijke gebieden. Geliefd én verguisd...... Het beeld staat op een hoge Belgisch hardstenen sokkel.

'Woerd'

2014

Portret van een 'gewone' woerd.
 

Voorjaar

2013

Baltsende steltkluten, zeldzame gasten in de Zeeuwse wateren.
 

'Jan van Gent' neerdalend

2012

Een Jan van Gent, neerdalend op haar nest. Het beeld, eerder bruin gepatineerd heb ik laten voorzien van een licht, bijna wit patin .

Kip en Haan

2012

'Kip met Haan'  heeft lange tijd eigen tuin opgesierd. Maakte deel uit van een grotere groep, in opdracht vervaardigd. Haan 2 gietingen, kipje 3 exemplaren.

Winterkoninkje

2012

Winterkoninkje op een oude vlierstobbe. Altijd aanwezig als je bezig bent in de tuin.

'Zwanenpaar'

2012

Het tweede gietsel van de zwanen in een RVS ring geplaatst . Ik ben me bewust, dat dit een veel toegepaste oplossing is een kleiner formaat bronzen vogels 'de vrijheid' te geven die wij  vogels toedichten. Op een dunne, hoge sokkel gepresenteerd een bijzonder fraai beeld voor in de tuin.  

Grutto paartje

2009

Grutto's, weidevogel bij uitstek, kondigt met zij kenmerkende roep het voorjaar aan. Helaas zie en hoor ik hem steeds minder.......    

Bosuil met prooi

2006

Als een vogel tot de verbeelding spreekt is het toch wel de uil, met zijn geluidloze vleugelslag en zijn soms angstaanjagende roep.