Waar te zien??

Mijn werk is deels  te zien in  eigen atelier (Smilde) en deels in galerie " Drentsche Aa" in  Balloo, een fraaie, landelijk gelegen  galerie waarin  galeriehouders Jan en Hilda Wekema u graag ontvangen.  Zie voor openingstijden  en routebeschrijving www.galeriedrentscheaa.nl. 

 

 

Atelier bezoek in Smilde is mogelijk op afspraak !.

 

 

Verantwoording;

 

Bronzen beelden hebben in mijn hele leven een belangrijke rol gespeeld, hoe belangrijk die rol is, begin ik nú eigenlijk pas goed te beseffen!

In mijn vroege jeugd al bewonderde ik naast de levende have, de stenen en bronzen beelden van dieren in Artis. Zo herinner ik mij de prachtige beelden van jachttaferelen die ik ontmoette in het park rond mijn school in Elswout, een excursie naar beeldenpark Middelheim, waar ik kennis maakte met de beelden van  Maillol, Rodin en Rik Wouters.

Al deze ‘beelden’ zetten mij aan het zelf ook te proberen en zo verschenen de eerste beeldjes van dieren; liggende Watusi-stieren én merries met veulen uitgevoerd in dieprode, zelfbakkende klei……….

Een kunstzinnige opleiding lag voor de hand. Toch vormden praktische redenen de grondslag van een werkzaam leven in de hulpverlening. Als uitlaatklep ben ik blijven boetseren en had het geluk goede leermeesters te ontmoeten. Op bijna academische wijze leerde ik de ambachtelijke aspecten van het modeleren, werken naar model, het maken van mallen en het gieten in aluminiumcement. Maar het goed leren 'kijken' vormde het hoofdbestanddeel van alle lessen....

Liefde vooral voor het dier is mijn voornaamste drijfveer; steeds weer vind ik wel een aanleiding om mij te laten inspireren door hun schoonheid, kracht of kwetsbaarheid.Bij elk beeld, hoe klein ook ben ik op zoek naar de bevestiging van mijn handschrift,voer ik de strijd tussen af- en onaf,maar ben ik vooral op zoek naar die expressie die het verbeelde recht doet.Alhoewel ik realistisch werkt, is de toets van mijn werk bijna intuïtief waardoor mijn beelden een levendige uitstraling hebben mee gekregen.

Een kroon op mijn werk was het in 2008 kunnen openstellen van onze tuin als ‘Beeldentuin Els van der Glas',een smaakvol aan het woonhuis gebouwde serre doet dienst als galerie voor kleiner werk.

Ik werk vrij  maar aanvaard ook opdrachten. 

                                              

Alle op deze site afgebeelde bronzen zijn vervaardigd door Ateliers Museum Technische Werken, Groningen.

De foto's op deze site zijn van Gert Tabak en Henk van der Sluis, allen genomen in de eigen beeldentuin.

 

Uit de Pers: Leeuwarder Courant 16-02-08 en 18-02-2011;

‘Bronzen beeldjes van dieren zijn er van Els van der Glas. Ze steken met kop en schouder uit boven wat je in dat genre vaak tegenkomt. Van der Glas weet haar dieren echt met het leven te bezielen en ze vaak in een karakteristieke houding te betrappen. Anatomisch zit het altijd goed zonder dat het peuterig wordt. Kleine juweeltjes.’

-‘Bronzen beelden zijn er van Els van der Glas en die zijn, zoals we onderhand van haar gewend zijn, gewoon goed. De meeste indruk maakt ze met haar paarden. Een technisch en artistiek hoogstandje is haar beeld van een vijfspan in volle draf. De paarden zijn individueel goed getroffen, maar ook de beweging van het geheel overtuigd.’

Enkele beelden uitgelicht;

Futenpaartje;

Jonge Indische loopeendjes

 

 

Wisent,  een portret.

 

Onder, Winterkoninkje , boven ; Merrie met Veulen'.

Zich likkende kat , boven een detail van de rustende paarden.

                                                                 

Berin met jongen, nog 1 exemplaar beschikbaar!

   De prachtige steltkluten in hun waterschaal .

Mr. Moose