De laatste jaren zijn vogels van brons duidelijk populair. Ik denk dat duizenden ijsvogels op 1001 manier weergegeven tuinen bevolken. En terecht verdient dit fraaie vogeltje een ere plek....... Om no..1002 niet te hoeven toevoegen aan deze lijst heb ik bewust voor andere vogels gekozen met als meest vreemde vogel de steltkluut, zeldzame gast in het Lauwersmeer gebied en rond de Zeeuwse eilanden.

uit 2006 tot 2022 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Foeragerende Steltkluten

2022

Steltkluten, onwaarschijnlijk hoog op hun poten........Graag foeragerend op plekken waar zout- en zoetwater elkar raken. Eerder  zeldzame gasten, nu worden ze steeds vaken waargenomen. Op de foto het beeld in een corten waterschaal, later in het seizoen zullen andere planten worden toegevoegd.Beschikbaar.

Uil, jagende

2022

Deze uil wordt geleverd op een hoge hardstenen sokkel en zal een waardevolle toevoeging betekenen in huis maar zeer zeker ook in de tuin. Bij het uitbeelden heb ik me niet laten leiden door een soort uil, behoudens dan wellicht met een knipoog naar de kerkuil .

De Heer en mevrouw Fuut

2021

Een van onze meest 'exotische' vogels is toch wel de fuut. Met hun prachtige kop, hun krachtige roep  niet weg te denken uit onze plassen en  kanalen.

De Vlucht van de Grote Zilverreigers

2021

Koppel grote zilverreigers in hun vlucht. Prachtige, bijna exotische vogels die we steeds meer tegenkomen in onze landerijen. Gemonteerd in een RVS frame op een sokkel naar keuze. Op een lage sokkel is de hoogte plm.57, fraai voor in de tuin de hogere sokkel van Belgisch hardsteen, hoogte plm. 155 cm. Het witte patina moet onderhouden worden met krijtwas.  

Stormzwaan

2020

Hoor je het typerende geluid van een opsteigende zwaan? Kan ook in zwart met rode snavel. Fraai op een hogere sokkel bij een vijver! Eerste gieting beschukbaar!!! Kan ook in een donkere kleur gepatineerd worden. De witte kleur  moet bijgehouden worden met krijtwas  als het beeld buiten wrdt geplaatst.  

'Spreeuw'

2019

Wie kent de spreeuw niet? Verguisd om zijn -ogenschijnlijk- sobere uiterlijk, geliefd door zijn groepsacrobatische luchtshow's....... Zijn gezellige gekwetter heeft mij altijd al bekoord......... Niet meer beschikbaar.

In Wankel Evenwicht

2018

Gezien de titel hoef ik weinig toe te voegen......... Dit beeld is bedoeld als object in bijvoorbeeld een formelere  tuin en is volledig in brons uitgevoerd.  Unicum gegoten. Staat op dit moment in de Hortus in Haren.

Schollevaar

2018

Een mooie, maar verguisde vogel, de aalscholver. Niet meer beschikbaar.

Winterkoninkje op tak

2018

Winterkoninkjes zijn aansprekende vogeltjes. Klein maar met een 'grote bek' bijna in elke tuin aanwezig. Dit wk'tje is afgeleid van de staande, echter op een tak van de kronkel hazelaar geplaatst loerend naar een rupsje, krijgt het een heel ander aanzien. Niet meer beschikbaar.

Kraanvogels

2017

Als we geluk hebben zien we ze.......luid met elkaar pratend op weg naar hun broedplaats. Als set en ook los te koop.

Lepelaar, opvliegend.

2017

De tot de verbeelding sprekende lepelaar is een graag geziene zomergast in ons land. Is wit gepatineerd, staat op een rvs pen en is vooral mooi in de buurt van zijn habitat, het water. Een kleurrijke border mag ook.......Niet meer beschikbaar.  

'Winterkoninkje'

2017

Wat is er aandoenlijker als het winterkoninkje? Vliegensvlug, met héél veel geluid uit zo'n klein lijfje...... En, altijd aanwezig als je in de tuin aan het werk bent......Oplage vol.

Grutto paartje

2016

Grutto paartje, dalend op zoek naar hun nest . De grutto is  vogel van het jaar geworden, terecht, hun aantal neemt door allerhande landbouw activiteiten sterk in aantal af helaas. Ik mis zijn kenmerkende roep.......Niet meer beschikbaar.

Grutto solo in rvs ring

2016

Grutto solo wordt gepresenteerd op een hoge slanke sokkel van Belgisch hardsteen. Een fraai bescheiden ornament in elke tuin! Niet meer beschikbaar.

Jonge Flessenhalseenden

2015

Aandoenlijk zijn ze, de nog bijna kuikens van de flessenhals eenden. Hun nieuwsgierige blikken, immer op zoek naar eten..........en naar elkaar......... Beeld krijgt zijn kracht door dat het bestaat uit meerdere identieke exemplaren.

Uil met prooi op stronk

2015

Ze vliegen veel om ons huis, altijd nog schrik ik van hun geluidloze vlucht op zoek naar  muizen die afkomen op het voor de kippen getrooide voer. Prachtige dieren. Met, maar ook zonder 'prooi' te bestellen. Niet meer beschikbaar.

'Truus'

2014

Wat is een (grote) tuin zonder kippen? Op z'n minst ongezellig...... De hen 'Truus' is een ode aan het door ons pas ondekte kippenras de Orpington. Gezellige, rustige én verdraagzame scharrelaars. Kenmerkend is hun 'bolle' staart, en donzige veren.
 

Vlucht Duiven

2014

Een vlucht 'gewone' duiven, overal te zien, zeker in stedelijke gebieden. Geliefd én verguisd...... Het beeld staat op een hoge Belgisch hardstenen sokkel. Verkocht.

'Woerd'

2014

Portret van een 'gewone' woerd.  Niet meer beschikbaar.
 

Voorjaar

2013

Baltsende steltkluten, zeldzame gasten in de Zeeuwse wateren. Niet meer beschikbaar.
 

'Jan van Gent' neerdalend

2012

Een Jan van Gent, neerdalend op haar nest. Het beeld, eerder bruin gepatineerd heb ik laten voorzien van een licht, bijna wit patin .Niet meer beschikbaar.

Kip en Haan

2012

'Kip met Haan'  heeft lange tijd eigen tuin opgesierd. Maakte deel uit van een grotere groep, in opdracht vervaardigd. Niet meer beschikbaar.

Winterkoninkje

2012

Winterkoninkje op een oude vlierstobbe. Altijd aanwezig als je bezig bent in de tuin. Oplage uitverkocht.  

Grutto paartje

2009

Grutto's, weidevogel bij uitstek, kondigt met zij kenmerkende roep het voorjaar aan. Helaas zie en hoor ik hem steeds minder.......Niet meer beschikbaar    

Bosuil met prooi

2006

Als een vogel tot de verbeelding spreekt is het toch wel de uil, met zijn geluidloze vleugelslag en zijn soms angstaanjagende roep. Niet meer beschikbaar